Hand using Air ventilation controller with display

Selvdrag vs. centralt klimaanlæg

Der er så mange muligheder, når du vælger selvdrag eller centrale klimaanlæg til dit hjem – der er ingen rigtig eller forkert beslutning, da hver type byder på mange fordele. Energieffektivitet kan være topprioritet for dig. Så er det værd at overveje selvdrag i huset AC.

Måske vil du have en stille enhed, du knap kan høre, når den kører. Eller at komme af med udgifter til vedligeholdelseshovedpine er på din topliste. Uanset dine behov, sørg for at tale med en ventilation-professionel for at vælge det AC-system, der fungerer bedst til dit hjem i København.

I mellemtiden kan du læse her om, hvordan selvdrag kan sammenlignes med et centralt klimaanlæg. Men lad os først definere de to.

Hvad er selvdrag, og hvad indebærer det?

 

Selvdrag er ingen ventilator, men små udluft huller, som presser varm luft ud i dit hjem. Selvdrag anbefales primært til sommerhus.

Det er dog anderledes, når det kommer til et centralt luftsystem, også kendt som ventilationsanlæg. Hvis strøm installeret af en elektriker et tilsluttet. 

Læs mere: Brug for akut vandskadeservice? Læs mere her. 

 

Working air humidifier at home

Gode punkter om klimaanlæg

Her er nogle af de vigtigste gode punkter om central aircondition:

  • Usynlig, skjult bag vægge eller lofter.
  • Køler eller opvarmer hele huset, men hvert rum kan indstilles til sin egen temperatur, da det understøtter zoneinddeling.
  • Lettere at holde en konstant temperatur i hele huset.
  • Mere støjsvag end selvdrag. Du kan dog finde moderne kanalløse modeller, der heller ikke lave meget støj.
 

Invester i et godt klimaanlæg så behøver du måske ikke lej affugtere i fremtiden, hvis du har meget fugt. Læs mere affugter udlejning

Du kan måske også lide